Äggfria viltfärsbiffar

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Goda smakrika biffar på viltfärs. Jag äter mycket växtbaserat men om jag väljer att äta kött vill jag äta av bra kvalité, gärna närproducerat och gräsbetat, också vilt. Det är en helt annan känsla i kroppen.

Du kan byta ghee mot smör eller neutral kokosolja.

Vill du göra färsen med ägg kan du plocka bort vattnet och potatismjölet för att tillsätta två ägg istället.

Innehåll
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
Portioner

Ingredienser

  • 1 kg färs (jag använde rådjursfärs)
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st liten rödlök
  • 1 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk rosmarin
  • Riktigt i stekpannan ghee

Gör så här

  • 1. Tina köttfärsen om den är fryst.
  • 2. Jag brukar skala löken och först mixa den fint i matberedaren. Men om du inte har en sådan kan du hacka den för hand.
  • 3. Där efter slänger jag i alla övriga ingredienser i matberedaren och mixar till en slät smet.
  • 4. Rullar till lagom stora bollar och steker på båda sidor tillsammans med ghee.

Hitta det du söker