Alkoholfri snaps

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

En snaps som passar alla vid exempelvis midsommar. Jag gjorde denna till ett midsommarfirande, blev poppis hos barnen – trots att det rev till lite i halsen (på ett bra sätt)!

Receptet räcker till ett tjugotal shots och håller flera veckor i kylen.

Receptet kommer ursprungligen från @food_pharmacy

Innehåll
  • Äggfri
  • Nötfri
  • Växtbaserad
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

  • 50 g färsk pepparrot
  • 50 g färsk gurkmeja
  • 250 g färsk ingefära
  • 3 st citroner
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 lit vatten
  • 1 tsk ceylonkanel
  • 1/2 tsk kryddnejlika

Gör så här

  • 1. Skiva pepparrot, gurkmeja och ingefära.
  • 2. Skala det gula skalet på citronerna och mortla pepparn.
  • 3. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i alla ingredienser (både citronskal och citronjuice).
  • 4. Låt sjuda ungefär 15 minuter. Mixa med en stavmixer en stund för att vara säker på att få till rivet i halsen (som jag misslyckades med)
  • 5. Ta av kastrullen från plattan och låt drycken svalna.
  • 6. Sila och häll upp snapsen i en flaska.

Hitta det du söker