Champinjongryta med röda linser

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Svamp höjer smaken i de flesta växtbaserade rätter, de får ett större djup, framförallt tillsammans med lök och tamarisoja. Testa vettja!

Du kan byta ut kokosoljan mot ghee eller smör om du vill.

Blötlägg och skölj gärna de röda linserna innan användning, det blir snällare för magen.

Innehåll
  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Skölj och dela svampen i skivor, gärna tunna.
  • 2. Stek svampen i rikligt med smör, ghee eller kokosolja.
  • 3. Skala och hacka rödlöken.
  • 4. När svampen fått färg häller du i rödlöken och steker den mjuk tillsammans med svampen.
  • 5. Häll i tamarisoja efter smak, kokosgrädde och röda linser.
  • 6. Låt grytan småputtra på låg temp under lock tills linserna mjuknat.
  • 7. Smaka av med peppar eller annat du tycker om.

Hitta det du söker