Chokladbrownie med karamellpopcorn

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Helt underbart god glutenfri och mjölkfri chokladbrownie med karamellpopcorn och cashewgrädde. Helt fri från vitt socker. Cashewgrädden kommer från min första kokbok: Hälsomat – Gott, lättlagat, näringsrikt och den smakar väldigt likt vanlig grädde!

Om du vill göra den nötfri kan du byta mandelmjölet mot 2 dl pofiber istället!

Karamellpopcorn har jag fått inspiration av Reneé Voltaire.

Innehåll
  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Kärna ur dadlarna.
  • 3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
  • 4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en slät smet.
  • 5. Smörj två springformar (20 cm i diameter).
  • 6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, den får inte bli för torr.
  • 7. Låt svalna i formarna.

  • Karamellpopcorn
  • 1. Låt kondenserad kokosmjölk puttra samman med kokossocker i en kastrull på medeltemperatur.
  • 2. Koka kolan under omrörning tills den ”släpper” från botten och kolan tjocknat.
  • 3. Salta och vänd ner popcornen i kastrullen, blanda runt så kolan fastnar på alla popcorn.
  • 4. Lägg över popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  • 5. Dela i mindre bitar och njut!

Hitta det du söker