Frasiga glutenfria växtbaserade våfflor

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Här kommer ett recept på frasiga glutenfria växtbaserade våfflor.

Istället för kokosolja kan du använda ghee eller vanligt smör.

Smaksätt med rödbeta, kakao, vaniljpulver eller annat du gillar, blir supergott!

Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.

Jag använder ett keramiskt våffeljärn från Breville.

Originalrecept är från @morotsliv som jag ändrat om lite.

Innehåll
  • Äggfri
  • Nötfri
  • Växtbaserad
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
ca 6 våfflor

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
  • 2. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
  • 3. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
  • 4. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
  • 5. Värm järnet, lägg i lite fett och häll i smet.
  • 6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.

Hitta det du söker