Frukostvåfflor

5 av 5 stjärnor (2 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt och äpplemos . Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping.

Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.

Innehåll
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
9-10 st

Produkter för tillredning

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
  • 2. Skölj bönorna väl.
  • 3. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
  • 4. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
  • 5. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
  • 6. Värm järnet, lägg i lite kokosolja, smör eller ghee, och häll i smeten.
  • 7. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.

Hitta det du söker