Griljerad rotselleri

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Ett roligt inslag på det traditionella julbordet! Jag har testat att göra detta recept med både rotselleri, kålrot och blomkål, båda går lika fint! Sist blev det rotselleri och i veckan blir det blomkål igen. Det är kul och spännande att kunna variera. Rekommenderar dig verkligen att testa.

Istället för olivolja kan du även använda: kokosolja, smör eller ghee.

Istället för kikärtsspad kan du ta ett ägg.

Istället för mandelmjöl kan du använda pofiber istället.

Innehåll
  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader.
  • 2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
  • 3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
  • 4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
  • 5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  • 6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
  • 7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
  • 8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.

Hitta det du söker