Knaprig groddad glutenfri granola

5 av 5 stjärnor (1 röster)

Denna blev underbart god! De flesta produkter kommer från Koro-shop.

Använd koden MADELENE10 för att få 10% rabatt

TIPS!
– Vill du göra granolan helt nötfri? Byt ut dadel-hasselnötskrämen mot 2 små mogna bananer som du mosar i istället.
– Tillsätt en nypa salt om du vill, smaka av innan granolan åker in i ugnen
– Koro-shop har även ekologiskt färdiggroddat bovete om man inte vill blötlägga själv.

Innehåll
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
1 plåt

Ingredienser

  • 2 dl helt bovete
  • 1 dl kokosolja
  • 3 dl groddad havre
  • 2 dl groddade solrosfrön
  • 2 dl puffad amarant eller quinoa
  • 1/2 dl hampasmör
  • 1 dl dadel-hasselnötskräm

Gör så här

  • 1. Blötlägg bovetet under natten.
  • 2. Skölj av väl.
  • 3. Smält kokosoljan på låg temp.
  • 4. Blanda alla ingredienser väl och häll ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • 5. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 30 min, rör om, sänk därefter temperaturen och grädda ytterligare ca 30 minuter tills granolan är helt torr. Går även att grädda granolan på lägre temperatur, det tar bara lite längre tid.

Hitta det du söker