Köttfärssås på gräsbetat nötkött

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Om du väljer att äta kött kan du tänka på att välja svenskt ekologiskt eller naturbeteskött från ko eller får (eller vilt om du har tillgång till det), som bidrar till miljönytta och som dessutom äter gräs som vi människor inte kan äta. Gräsbetande djur behövs för att hålla markerna öppna och för att behålla viktiga växter och djur.

Innehåll
  • Glutenfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

  • 1 st stor gul lök (eller två små)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2-3 msk ghee
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1000 g gräsbetad köttfärs på nöt (eller annan valfri färs)
  • 2-3 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk tamarisoja
  • 2-3 msk oregano
  • 1200 g passerade tomater
  • 1 dl vatten

Gör så här

  • 1. Skala och hacka den gula löken.
  • 2. Skala vitlöksklyftorna.
  • 3. Stek den hackade löken i ghee och pressa i vitlöken.
  • 4. Rör runt och lägg i tomatpurén. Stek den tillsammans med löken en stund.
  • 5. Lägg i köttfärsen och rör runt. Hacka sönder om du inte gillar klumpar.
  • 6. Stekt tills vätskan kokat bort och köttfärsen börjat få färg.
  • 7. Häll i alla övriga ingredienser, rör runt.
  • 8. Sänk temperaturen och lägg på lock. Låt småputtra minst 30 min, gärna längre. Jag låter den gärna puttra minst 2 timmar, blir så mycket mer smak och smälter i munnen.

Hitta det du söker