Morotspagetti med soltorkade tomater

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Nudlar och spagetti går att göra av både grönsaker och rotfrukter. Om du inte har en grönsakssvarv går det lika fin med ett grovt rivjärn eller en osthyvel. Denna morotsspagetti är toppengod. Inte ofta det brukar slinka ner rotfrukter, ibland händer det. Morot innehåller faktiskt inte så mycket kolhydrater som man kanske kan tro.

Tips!
Servera med en grön sallad och toppa med färsk eller torkad basilika.

Innehåll
  • Äggfri
  • Växtbaserad
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Blötlägg cashewnötterna över natten eller minst 4 timmar.
  • 2. Skölj de vita kokade bönorna väl.
  • 3. Mixa cashewnötter, bönorna, vatten, soltorkade tomater, svartpeppar och näringsjäst till en slät sås. Smaka av med salt.
  • 4. Skala morötterna och skär dem med en osthyvel i avlånga strimlor.
  • 5. Lägg i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda tills de är mjuka men ska vara stadiga och inte mosiga.
  • 6. Häll av morötterna och blanda dem med såsen.

Hitta det du söker