Pizza med blomkålsbotten


5 av 5 stjärnor (1 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

En mumsig pizzabotten med blomkål, toppad med pesto med blomkålsblast och en tahinidressning. Tahinidressingen innehåller tahini, vatten, riven vitlök, lime, tamarisoja och yaconsirap.

Innehåll
  • Glutenfri
  • Sockerfri
Portioner
två pizzor

Produkter för tillredning

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Ta bort blasten från blomkålen.
  • 2. Mixa eller riv vitkålen fint.
  • 3. Häll i saltet och låt stå i 10 min.
  • 4. Tryck ut vätskan ur blomkålen i omgångar, men en handduk eller bärsil.
  • 5. Blanda i alla övriga ingredienser.
  • 6. Tryck ut på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
  • 7. Förgrädda i 10-15 min i 200 grader tills fin färg.
  • 8. Ta ut, låt svalna och lägg på pizzatoppingen, ställ in i ugnen igen. Tills färdig och fått fin färg.

  • Växtbaserad pesto
  • 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender.

Hitta det du söker