Semlor fria från gluten mjölk och vitt socker

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Mitt bästa recept på semlor! Fluffiga och goda (för att vara glutenfria), går inte riktigt jämföra med en vanlig glutenfluffig bulle såklart men dessa gillades av hela familjen.

Vill man göra receptet helt nötfritt: Byt ut mandelmjölet i bullen till 1 dl pofiber. Byt ut mandelmassan mot något annat, vaniljkräm eller liknande.

Äggfritt: Byt ut äggen mot kikärtsspad.

Kokosoljan i bullen går att byta mot rumstempererat smör.

Jag använder ekologisk kokosgrädde från Garantskafferiet.

Vill du göra mandelmassan krämigare? Häll i lite kokosmjölk.

Jag toppade med cashewgrädde från min kokbok, köp den här!

Innehåll
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
8 bullar

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Vispa smör/kokosolja och yaconsirap mjukt och fluffigt.
  • 3. Tillsätt ägg och kokosgrädde och vispa.
  • 4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig.
  • 5. Rör i mjölblandningen i äggblandningen.
  • 6. Låt smeten stå i 10 minuter så att smeten blir fast.
  • 7. Rulla bollar av smeten och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • 8. Grädda i 200 grader i cirka 12-15 min eller tills de fått fin färg.
  • 9. Låt bullarna svalna helt, och under tiden gör du nedan mandelmassa.

  • Mandelmassa
  • 1. Rör ihop alla ingredienser.
  • 2. Skär ut locket, gröpa ur bullen (rör i en del av smulorna i mandelmassasmeten, eller ät upp direkt).
  • 3. Klicka i mandelmassan i bullen.
  • 4. Lägg på grädden, jag gjorde cashewgrädde från min kokbok, men funkar även med kyld kokosgrädde.
  • 5. Toppa med sukrin melis eller mandelmjöl.

Hitta det du söker