Smakrik köttgryta

3.8 av 5 stjärnor (4 röster)

God och mättande gryta. Passar väldigt bra för matlådor eller till en middag för hela familjen. Barnen älskar denna så mycket!

Innehåll
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner

Produkter för tillredning

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Skär köttet i tärningar (grytstorlek).
  • 2. Hetta upp en gjutjärnsgryta och lägg i en rejäl klick med smör, ghee eller kokosolja.
  • 3. Stek grytbitarna tills de fått lite färg, häll på salt och peppar, rör om.
  • 4. Häll på vatten så att grytbitarna precis täcks.
  • 5. Låt puttra på under medelvärme i ca 3 timmar under lock, häll på mer vatten om det behövs.
  • 6. Skala och dela en lök i klyftor, skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka paprikan och lägg i allt med köttet.
  • 7. Låt småputtra ytterligare ca 20-30 min tills löken mjuknat och köttet blivit mört.
  • 8. Häll i alla övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Hitta det du söker