Växtbaserade chokladmuffins

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Riktigt goda och saftiga muffins med chokladsmak! De är växtbaserade fria från gluten och vitt socker. Perfekta att förvara i frysen.

Vill du göra dem nötfria och billigare? Byt ut mandelmjölet mot 2 dl pofiber.

Kan göras helt utan maskiner men jag tycker det är smidigt att använda min stora matberedare för att mixa ihop smeten.

Innehåll
  • Äggfri
  • Växtbaserad
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
20-25 st

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Kärna ur dadlarna.
  • 3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
  • 4. Skala och mosa bananen.
  • 5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
  • 6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
  • 7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
  • 8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
  • 9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
  • 10. Ta ut och låt svalna.

Hitta det du söker