Växtbaserade lussekatter

0 av 5 stjärnor (0 röster)

Inlägget innehåller annonslänkar

Riktigt goda lussekatter, fria från gluten och vitt socker. Kommer bli en succé vid julfikat, passar alla!

Kokosoljan går att byta till vanligt smör om man inte gillar smaken av kokos.

Innehåll
  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Mjölkfri
  • Sockerfri
Portioner
20-25 st

Ingredienser

Gör så här

  • 1. Smält kokosolja/smör tillsammans med saffran utan att det kokar upp.
  • 2. Ta undan kastrullen från plattan och tillsätt drycken.
  • 3. Smula ner jästen när vätskan är fingervarm, rör om tills jästen löst upp sig.
  • 4. Blanda i kokos- och björksocker.
  • 5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • 6. Häll i vätskan i mjölblandningen och blanda väl.
  • 7. Låt stå i ca 5-10 min.
  • 8. Ta en klick av degen i taget och rulla ut till långa stavar som du ringlar ihop till lussebullar. Är degen lite klibbig kan du väta händerna med vatten så går det lättare att rulla.
  • 9. Tryck i russin och låt sedan jäsa under duk i ca 60-75 min.
  • 10. Pensla med kokosolja/smör och grädda lussekatterna i ugnen på 200 grader i 15-17 min.

Hitta det du söker